Skip to Content

Медиана фестивал - конкурс за детско творчество

Медиана фестивал - конкурс за детско творчество и творчество за деца вече традиционно събира талантливи деца и доказани творци за деца над 7-годишна възраст.
Фестивалът ще се проведе на 19 и 20 март 2015г. се организира от градската община Медиана в Ниш по определен от нея статут
Литературен конкурс и конкурс за рисунка за ученици от основните и средни училища. Темата на конкурса е свободна, а всеки участник може да се включи с неограничен брой творби.
Литературните творби трябва да бъдат напечатани или четливо написани. Рисунките могат да бъдат изпълнени с всякаква техника. Всички творби трябва да бъдат подписани с име и фамилия на автора, година на раждане, точен адрес, телефон за контакт,клас, училище, както и името на учителя му/ментора/
Всички творби, които пристигнат за конкурса, ще бъдат разделени на три категории:
1.Творби на ученици от 1 до 4 кл. в основни училища;
2.Творби на ученици от 5 до 8 кл. в основни училища;
3.Творби на ученици от средните училища;
Творбите не се връщат обратно на автора им.
Своите произведения, участниците могат да изпращат на адрес:
Градска опщина Медиjна, Париске комуне бб, 18000 Ниш
„ За конкурс Медиjна фестивала дечjег стваралаштва и стваралаштва за децу”. /детско творчество и творчество за деца – това означава/
Крайният срок за изпращане на творбите е 30.01.2015 г.
Жури ще оцени творбите и ще избере най-добрите от тях, които ще получат награди. Отличените литературни творби и рисунки ще бъдат отпечатани в сборник. Отличените рисунки ще бъдат подредени в изложба в художествена галерия.
Градската община Медиана в Ниш и този път е осигурила качествени награди за творбите, които журито ще отличи.
Най-голямата награда ще бъде покана за всички добре мислещи и красноречиви млади творци да присъстват на фестивала – с детска радост да посрещнем пролетта.
„ Всичко, което расте, би искало да расте. Нека расте и трябва да расте” – от заръката, която ни е оставил нашият съгражданин Душан Радович. С вас расте и нашият фестивал. Чакаме ви с радост. Бъдете здрави!

Нов коментар

  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <div>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.

Повече информация за опциите на форматиране