Skip to Content

Моята България

Конкурсът се реализира за първи път от Радио Шумен – екип „Утро”. През 2014 година той ще бъде част от програмата за честването на 80 – тата годишнина на Българското национално радио.

Идеята на организаторите е конкурсът да отразява делото на будителите от Североизточна България, поставили началото на съвременната българска култура, духовност и просвещение, участвали в изграждането на българската национална идентичност, както и делата на техните съвременни последователи.

2. Конкурсът се реализира в три възрастови категории:

1 – ва категория за деца до 10 години;

2 – ра категория за деца от 10 до 14 години;

3 – та категория за деца от 14 до 19 години.

Произведенията се реализират във всякакъв вид техники на изобразителното изкуство, без жанрови ограничения и формат. Предоставят се на организаторите на място или по пощата с обратна разписка. За съхранението и експонирането им отговаря екип „Утро”. След награждаването и финалната изложба участниците могат да си получат произведенията в Радио Шумен. Непотърсените в рамките на 1 месец след завършването на конкурса се предоставят за съхранение в Градската художествена галерия „Елена Карамихайлова” – Шумен. Наградените творби формират фонд и остават за постоянно експониране в Радио Шумен.

3. Конкурсът се обявява на 15 септември и приключва на 27 октомври. Награждаването на участниците в трите категории става на официална церемония в Радио Шумен на 1 ноември, Деня на Будителите. В нея ще бъдат подредени избрани от журито творби на участниците.

Нов коментар

  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <div>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.

Повече информация за опциите на форматиране