Skip to Content

Пейзажи, вдъхновени от Монтана, представя „РениАрт”

Изложба, посветена на 123-тата годишнина от обявяване на Монтана за град, ще представи студиото по изобразително изкуство „РениАрт”. Тя ще бъде открита на 26 ноември от 17:00 ч. в регионална библиотека „Гео Милев”. Съставена е от 27 творби на 20 автори. В нея участват деца от 10 до 18-годишна възраст. Включени са и рисунки на възпитаници на школата, които вече са студенти.
Някои от авторите са познати на нашата публика като носители на награди от национални и международни конкурси - Василена Александрова, Адриана Аспарухова, Борис Радков, Калина Михайлова, Любослав Славев, Десислава Григорова, Любомира Минчева, Гери Сталева. За други, като Елица Цекова, Любомира Петрова, Ана-Мария, това ще е творчески дебют.
Всички творби в изложбата са рисувани от натура, по време на традиционните юнски и септемврийски пленери, организирани от арт педагожката Рени Петрова. Повечето рисунки са от 2014 г., но има и архивни. Например, на една от тях, рисувана през 2001 г. от Ангел Митков, може да се види вече несъществуващата кула на Ловния дом, на друга от 2012 г., се виждат надвесени над мостчето в ”Монтанезиум” клони, на отсечена вече върба. Най-често изобразяваните обекти са църквата, водната кула в езерото, Античната крепост. Привличат вниманието пейзажи с гледки от язовира, хълма „Калето” и други емблематични за Монтана архитектурни обекти.

Марина Михайлова
Клуб „Медии”

Нов коментар

  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <div>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.

Повече информация за опциите на форматиране