Skip to Content

„Рениарт“ откри десетата си годишна изложба

В зала Кутловица се откри 10-тата годишна изложба на студио по изобразително изкуство ”Рениарт”. В нея са показани около 150 рисунки на 42 деца и младежи. На събитието бяха раздадени отличия, пристигнали от различни международни конкурси, на възпитаниците на арт педагожката Рени Петрова. Грамотите и медалите връчиха председателят на Общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов и директорът на “Хуманитарни дейности” в общинската администрация Александър Герасимов. Те не спестиха поздравленията и суперлативите за ръководителката на студиото Рени Петрова, при която са развили своя талант стотици деца за нейните тридесет и пет години учителски стаж. Похвали получиха и децата, отличени в престижни конкурси.

Сред наградените беше Василена Александрова, която получи наградата ”Златна палитра” за най-добри индивидуални постижения от 35-тия Международен конкурс “Малък битолски Монмартр” в Битоля, Македония. Рисунката й „Олимпийски игри“ е включена в международната изложба. Тя ще бъде експонирана в Бразилската столица Рио де Жанейро като съпътстващо събитие на Олимпиадата. Първо място в конкурса ”Тъпан бие, хоро се вие” през тази година спечели Кристина Иванова, която се състезава с близо 3000 деца, участващи в конкурса. Златен медал от Международния конкурс ”Ароматът на разцъфтявашото изкуство” – Индия, получи за втори път Мила Емилова, а 8-годишната Анастасия Цветанова бе удостоена със специалната награда на журито в същия конкурс. Дълъг е списъкът с награди от изтеклата учебна година. Освен от споменатите международни конкурси възпитаници на “Рениарт” са отличени в България и Словения.

Госпожа Петрова откри изложбата, като поздрави талантливите деца за постиженията през годината и отбеляза, че в юбилейната изложба присъстват повече живописни работи, за разлика от предходни години, когато доминираха учебните рисунки.

Любомира Минчева
Клуб “Медии”

Нов коментар

  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <div>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.

Повече информация за опциите на форматиране